7 Aralık 2013 Cumartesi

Saç Derisi Hakkında

SaçDerisi Blog u olarak size saç derisi bakımı, saç derisi hastalıkları, doğal saç bakım önerileri, saç derisi kaşıntısı, seboreik dermatit tedavisi, saç derisi yağlanmasını önlemek ve saç derisi sivilcelerinin çözümü hakkında bilgiler vermekteyiz.

Saç DerisiBakımı

Parlak, hacimli ve dirençli saçlara; sağlıklı saç derisi ile sahip olabilirsiniz. Saçlarınız tüm gücünü saç derisinde bulunan gözeneklerden alır.

Saç derisi; doğal dengesini korumak ve saçların kırılmasını engellemek için sebum maddesi salgılar. Sebum maddesi; saç türü, stres, yetersiz temizlik, uygun olmayan kozmetik ürün kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak ihtiyaçtan fazla salgılanabilir. Bu durumun sonucunda fazla yağ; saç derisindeki gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Nefes alamayan gözeneklerin; saç dökülmesi, kaşıntı, kızarıklık, kepek gibi saç sorunlarına zemin hazırlar.

SaçDerisi Hastalıkları

Fiziki sebeplerle meydana gelen deri hastalıkları: Delici, kesici, ezici cisimlerin meydana getirdiği yaralar, yanıklar, soğuğa bağlı olan çatlaklar, kimyasal maddelerin tahrişine bağlı olarak ortaya çıkan yaralar bu gruptadır.

Parazitlerin sebep olduğu deri hastalıkları: Bu grup hastalıkların başında uyuz, bitlenme ve çeşitli mantar hastalıkları gelmektedir. Ayrıca pire, tahtakurusu, kene gibi böceklerin ısırmalarından meydana gelmiş cilt sorunlarıdır.

DoğalSaç Bakım Önerileri

Sıcak yağ tedavisi
Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma metodu hindistan cevizi yağıtedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için iki çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için fazla yararlıdır.

Saç DerisiKaşıntısı

Saç derisinin kaşınması sadece cildi etkileyen bir sorun değildir. Sürekli tahriş olan ve kaşınan saç derisi, saç köklerini de zayıflatarak koparak dökülmeleri artırabilir. Bir diğer etkisi de, kaşıntı egzama ya da mantar gibi cilt hastalıkları nedeniyle oluşuyorsa saç derisinin aşırı kurumasına ve kepeğe neden olmasıdır. Bu yazıda saç derisinin kaşınmasının ana nedenleri hakkında bilgiler ve bu soruna karşı yapabilecekleriniz hakkında bazı bilgiler bulabilirsiniz.

SeboreikDermatit Nedir

Seboreik dermatit; oldukça kolay bir şekilde tedavi edilebilen ve fazla yaygın bir şekilde rastlanan bir cilt hastalığıdır. Bu hastalık ile kulak ve göğüs ortasında, saçlı deri ve göz kapaklarında kırmızı renkli ve kaşıntılı bir döküntü oluşur. Aynı zamanda kasıklar, göğüs altı ve göbek çukurunda da görülebilir.

SeboreikDermatit (Malassezia Furfur) Tedavisi

Seboreik dermatit hastalığı bazı durumlarda hiçbir müdahale gerektirmeden kendiliğinden iyileşebilen bir hastalıktır. Ayrıca düzenli bir tedavi metodu ile kontrol altına almak mümkündür. Hastalık yoğun stres, sinir sistemi merkezine bağlı gelişen hastalıklarda daha fazla görülebilir. Bu hastalığın bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde daha fazla görüldüğü düşünülmektedir. Hastalığı önlemenin ya da tamamen hastalıktan kurtulmanın imkânsız olduğu düşünülmektedir. Hastalık belli aralıklar ile tekrarlar ve devamlı tedavinin sürdürülmesi ile hastalığa karşı başarı sağlanabilir.


SaçDerisi Yağlanması Azaltmak

Beslenmenize özen gösterin ve az yağlı, sağlıklı yiyecekler tüketmeye dikkat edin.

Saç kuruluğunda saçın nemlenmesi için deri daha fazla yağ üreteceğinden deriyi ısıtan saç şekillendiricilerden vazgeçin.

Yine saç derisini kuruttuğu için duşta çok sıcak su ile yıkanmak sakıncalıdır. Saçınızı yıkarken mutlaka ılık su kullanın.


SaçDerisinde Sivilce

Saç derisinde sivilce yüz bölgesinde olduğu kadar sık görülmese de pek fazla kişinin sorunudur. Sivilce belki tek başına bir sorun yaratmayabilir fakat eğer akne şeklinde görülürse saçları tararken ağrılara neden olabilir ve saçı şampuanlamak bile zorlaşabilir. Saç derisinde oluşan sivilcelerin nedenleri diğer bölgelerde oluşanlar ile farklı değildir. Genellikle aşırı yağ üretiminden ve doğru bakımın yapılmamasından meydana gelir. Bazı kişilerde de saç bakım ürünlerine karşı vücudun verdiği alerjik tepki olarak ortaya çıkabilir.

Yukarıdaki yazılar şimdiye kadar blog umdaki yazıların bir özeti idi hepinize iyi okumalar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder