26 Ekim 2013 Cumartesi

Doğal Saç Bakım Önerileri



Sıcak yağ tedavisi
Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma metodu hindistan cevizi yağıtedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için iki çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için fazla yararlıdır.

Hintyağı tedavisi
Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Kakao yağı tedavisi
Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım metodu ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, bir çorba kaşığı kakao yağını, bir çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan bir çorba kaşığı kadarını alarak buna bir çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

Kafa Derisi Kaşıntısına Öneriler

-1 tatlı kaşığı tuz, -1 çorba kaşığı biberiye yağı, -1 çorba kaşığı üzüm sirkesi, -4 adet aspirin
Aspirinler fazla az su içerisinde eritilir. İçine tuz, biberiye yağı ve üzüm sirkesi ilave edilir. Hazırlanan karışım; saç derisine sürülür. Bu şekilde 3 saat beklettikten sonra saçtan durulanır. Kafa derisindeki kaşıntıyı, zamanla kesen bu maske haftada bir kez yapılabilir.


-1 çorba kaşığı hintyağı, -1 yumurta sarısı, -1 çay kaşığı tuz, -1 çorba kaşığı alkol
Karışım tam olarak tek bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Saç köklerine yedirilir. Bu şekilde iki saat beklemeniz gerekir. Saç dibindeki kaşıntıyı önleyici bir maskedir. Bu maske haftada iki kez uygulanabilir. Şayet kaşıntınız azalırsa veya tamamen geçerse maskeyi 3-4 ay boyunca   ayda bir kez kullanmaya devam edin.

-1 şişe maden suyu
Maden suyu duştan çıktıktan sonra saça dökülür. Maden suyunun içinde bulunan mineraller, saç köklerindeki kaşıntının önüne geçer. Maden suyunu saça döktükten sonra durulamanıza gerek yoktur. Faydalı bir içecek olduğu için; saçı ve saç derisini besler. Bu şekilde kaşıntılar azalır ve saç kökü nefes alır. Haftada iki kere uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder