16 Kasım 2013 Cumartesi

Saç Derisinde Sivilce



Saç derisinde sivilce yüz bölgesinde olduğu kadar sık görülmese de pek fazla kişinin sorunudur. Sivilce belki tek başına bir sorun yaratmayabilir fakat eğer akne şeklinde görülürse saçları tararken ağrılara neden olabilir ve saçı şampuanlamak bile zorlaşabilir. Saç derisinde oluşan sivilcelerin nedenleri diğer bölgelerde oluşanlar ile farklı değildir. Genellikle aşırı yağ üretiminden ve doğru bakımın yapılmamasından meydana gelir. Bazı kişilerde de saç bakım ürünlerine karşı vücudun verdiği alerjik tepki olarak ortaya çıkabilir.

Saç derisini, kökleri yumuşatan, saçları kırıklara karşı koruyan doğal yağ her saç için gereklidir. Ancak bazen yağ üretimi artabilir. Yüzde de olduğu gibi bu yağ düzenli olarak temizlenmezse gözenekleri tıkayarak sivilcelerin oluşmasını tetikleyebilir. Saç diplerindeki yağı azaltmak için özel şampuanlar kullanabilirsiniz. Ayrıca derinlemesine temizlik sağlayan saç bakım metodları saç derisi üzerinde biriken yağın yanı sıra ölü cilt hücrelerini de temizleyerek gözeneklerin açılmasına yardımcı olur.

Sizin İçin Hazırladığımız YouTube Videosunu izleyin



Kafa derisinde oluşan sivilceler için sivilcenin hangi tür olduğunu bağlı olarak evinizde yapacağınız bakımdan reçeteli ilaçlara kadar farklı tedavi metodları bulunmaktadır. Hafif ve küçük sivilceler için mantara karşı, anti bakteriyel şampuanlar kullanılabilir ve şampuanınızı organik markalardan seçebilirsiniz. Ayrıca uzmanlar böyle sivilceler için antibiyotik içeren kremleri tavsiye etmektedir. Krem formunda antibiyotikler ile azalmayan sivilceler için ağız yoluyla alınan antibiyotikler kullanılabilir. Büyük ve ilaç tedavisine cevap vermeyen sivilceler, aknelerden kurtulmak için küçük cerrahi müdahalelere ihtiyaç duyulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder