24 Ekim 2013 Perşembe

Saç Derisi Bakımı



Parlak, hacimli ve dirençli saçlara; sağlıklı saç derisi ile sahip olabilirsiniz. Saçlarınız tüm gücünü saç derisinde bulunan gözeneklerden alır.

Saç derisi; doğal dengesini korumak ve saçların kırılmasını engellemek için sebum maddesi salgılar. Sebum maddesi; saç türü, stres, yetersiz temizlik, uygun olmayan kozmetik ürün kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak ihtiyaçtan fazla salgılanabilir. Bu durumun sonucunda fazla yağ; saç derisindeki gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Nefes alamayan gözeneklerin; saç dökülmesi, kaşıntı, kızarıklık, kepek gibi saç sorunlarına zemin hazırlar.


Özellikle hassas cilt yapısına sahip olanların saç derileri de hassas olabilir. Saç derisi bakımı için de doğru ürünlerin seçilmesi ve düzenli olarak bakımının yapılması fazla önemlidir. Dönemsel olarak saç derisinde kuruluk yaşayan herkes saç derisini yeterince nemlendirdiğinden emin olmalıdır.  Kuru saç derisi cildin bariyer özelliğini etkiler; bu da cilt yüzeyinden daha fazla nem kaybına sebep olur. Hassas cildi olanlarda ise saç derisinde kaşıntı, yanma, kızarma hissiyatı oluşabilir. Genellikle bu problemler kepek sorunu ile birleşir ve birbirlerini etkilerler. Saçlarda kepeklenme, saç yapısına zarar verebilir. Tüm bunlar sağlıklı ve güzel görünümlü saçların önündeki engellerdir.

Biberiye ve Sirke Saç Durulama Suyu


Bu durulama suyunu şampuandan sonra saç besleyicisi yerine kullanabilirsiniz. Aynı zamanda saçınızı şekillendirici ürünlerden güzel bir şekilde arındırmaktadır. Sirkeli durulama suyu aynı zamanda saçınızın parıl parıl parlamasını sağlayacaktır. Biberiye ise saç derisinde kan dolaşımını düzenler ve saçın daha ani uzamasını sağlar. Kuru ve incelmiş saçlar için özellikle önerilir.

İki dal biberiyeyi bir kavanoza koyun. Kavanozu elma sirkesi ile doldurun ve 7 gün boyunca karanlık bir odada saklayın. Günde bir kere kavanozunuzu sallayın ve biberiyenin iyice dağılmasını sağlayın. 7 gün sonra suyu süzün.

1/3 fincan solüsyonu 3 fincan su ile seyreltin. Şampuanlanmış ıslak saçınıza ve saç derinize uygulayın. Saçınızı durulayın.

Naneli Bakım

Saç derisindeki gözeneklerin kozmetik ürünlerden arınıp nefes almasını sağlamak için haftada bir kez naneli bakım kürünü uygulayabilirsiniz.

Malzemeler,
2 yemek kaşığı taze ya da kuru nane
1 litre sıcak su
Hazırlanışı ve Uygulaması,
Kapaklı bir kabın içine sıcak su ve naneyi alın.
Kapağını kapatıp demlenmesi için 15 dakika bekletin.
Sürenin sonunda karışımı süzün.
Elde ettiğiniz naneli karışımı saç diplerinize yedirerek sürün.
10 dakika bekleyin.
Ilık suyla durulayın.

1 yorum:

  1. ben saç derim temiz ve pırıl pırıl olsun diye liquid gözenek açıcıyı kullanıyorum çok memnunum :)

    YanıtlaSil