14 Mayıs 2015 Perşembe

Saç Derisi Sağlığı

Saç Derisi Sağlığı

Saç derisi doğal dengesini korumak ve saçların kırılmasını önlemek için sebum maddesi salgılar. Sebum maddesi; saç türü, stres, yetersiz temizlik, uygun olmayan kozmetik ürün kullanımı gibi nedenlere bağlı olarak ihtiyaçtan fazla salgılanabilir. Bu durumun sonucunda fazla yağ; saç derisindeki gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Nefes alamayan gözeneklerin; saç dökülmesi, kaşıntı, kızarıklık, kepek gibi saç sorunlarına zemin hazırlar.

 

En Çok Yaşanan Saç Derisi Sorunları


Kepek problemi; ilk safhalarda, kepek karşıtı şampuanlar, şekillendiriciler ve bazı antiseptik losyonlarla kontrol altına alınabilir. Ancak,eğersorun daha da kötüleşirse, kaşınma nedeniyle aşırı kırmızılık ve tahriş oluşursa, derhal bir doktora danışmak şarttır. Bu sorun, tedavi edilmediğinde, aşırı saç dökülmesine yol açabilir.

Kuru saç derisi: Bu, insanların en çok kışın ya da soğuk havalarda karşılaştıkları yaygın bir saç derisi problemidir. Bu durumda, saç derisi sert hale gelir, tahriş olur ve saç taranırken ölü deriler görülür. Genellikle kuru saç derisi ile kepek problemi karıştırılır.

Ancak, bu iki durum arasında bir sürü fark vardır. Kuru saç derisi, kepek gibi, saç derisinin pullanmasının sonucudur. Ama kepek sorununda, pullar daha büyük ve daha yağlıdır, saç derisinde kaşıntı ve koku olur.

Bu iki durumu birbiriyle karıştırarak sorunu çözmeye çalışmak, durumun daha da kötüleşmesine sebep olabileceği için, kuru saç derisi ve hafif kepek için özel olarak üretilmiş ürünleri kullanmak daha uygundur. Alternatif olarak, yoğun bakım tedavilerini, saç derisi masajını, saç derisi için buhar uygulamasını, saç derisi nemlendirici ve losyonlarını ya da doğrudan yüksek frekanslı akım tedavilerini uygulayın.

Saç derisi aknesi: Folikülit olarak da bilinir. Bu, saç derisinde oluşan bir akne türüdür. Saç derisi aknesi çok sıkıntı verir ve aşırı stres nedeniyle çoğunlukla küçük, beyaz-sarımsı renkte çıbanlar şeklinde oluşur.

Bu akne türü, ilk safhalarında, çoğunlukla alnın üst kısmında küçük ve sert sivilceler olarak görülür. Uzun süre yağlı bırakıldığında ya da yüksek düzeyde yağ bazlı ürünler kullanıldığında, saç derisine yayılır.

Saç derisi aknesi, başlangıç safhasında, hafif durumdayken kolayca tedavi edilebilir. Ancak, ciddi durumlar için bir dermatoloğa gidilmesi tavsiye edilir.

Saç Derisine Vitaminli Yağ Bakımı


A Vitaminli Yağ :Kafa derisinde yeni saç gelişimini arttıran sağlıklı sebumun üretilmesine yararlıdır.A vitamini önemli bir antioksidandır ve saç dokusu ile parlaklığını koruması ile tanınır. A vitamini saçlarınızı, çevre etkisi ile vücuda alınan serbest radikallerin saldırılarından korur ve saçı kökünden sonuna kadar kuru hava etkisine karşı koruyan, saç derisinde oluşan sebum maddesinin üretimine katkıda bulunur. Bunun dışında A vitamininin, saç dökülme etkisi taşıyan stresle mücadele konusunda önemli bir yeri vardır.

A Vitaminli Yağı İncelemek İçin TIKLAYINIZ

C Vitaminli Yağ :Saçın sağlığını korumasına yardım eden bir antioksidan olarak hareket eder. İçeriğinde %95 macadamia oil, %5 Ascorbly Palmitate (c Vitamini) bulunan C vitaminli yağ saç derisi problemlernin erken dönemiğnde önemli bir tedavi edicidir.

C Vitaminli Yağı İncelemek İçin TIKALYINIZ

E Vitamini:Saç uzamasını iyileştirmek için önemli olan kafa derisi dolaşımını arttırır. E vitamini de saç derisi sirkülasyonunu arttıran ve saçların genel görüntüsü için önemli antioksidanlardan biridir. Aynı zamanda, saç hücrelerinin üretimi ve tamirine yardımcı olması ile bilinir. Bu hücrelerin sağlığı da, hem saç kırıkları ve dökülmelerini engellemek hem de saçların çabuk uzamasını sağlamak için çok önemlidir.

B6 Vitamini:Saç dökülmesini önlemek için önemlidir ve doğal rengini korumasında saça yardım eder. B6 vitamini karaciğer, tahıl, tahıl gevrekleri, sebzeler, organ etleri ve yumurta sarısı gibi yiyeceklerde bulunur.

B3 Vitamini:E vitamini gibi bu vitamin de kafa derisi dolaşımını ilerletir. Kan damarları ve kılcal damarların genişlemesini sağlar ve saç derisi de dahil olmak üzere vücuttaki kan dolaşımının artmasına neden olur. Bu artış sayesinde saç büyüme hızı artarken saç incelmesi engellenir. Yapılan çalışmalara göre, biyotin ile birlikte alındığında etkisinin arttığı gözlenmiştir.

konumuzla alakalı olarak " Saç Derisinde Sivilce " başlıklı yazımızında dikkate değer olduğunu vurgulayarak iyi okumalar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder